Pleť si musíte hýčkať

Kvalitná pleťová kozmetika je pre mnoho žien otázka číslo jedna v starostlivosti o pokožku. Zabrať jej dávame aj množstvom dekoratívnej kozmetiky, ktorá má tendenciu upchávať póry, čo vedie k vzniku nepekných začervenaných fliačikov a navretých vyrážok. Práve preto je taký dôležitý výber správnej pleťovej kozmetiky. Dokáže pomôcť po estetickej stránke, ale aj po tej zdravotnej. Aj poškodená pokožka sa dá vylepšiť. Pri výbere kozmetických produktov by ste sa mali rozhodovať na základe dvoch hlavných kritérií.

denný krém

Vek.

Aj keď každý má v každom veku rôzny počet vrások pleť starne každý rokom viac a viac. Práve pre zrejúcu pleť je prispôsobená aj kozmetika. Obsahuje zložky ako kolagén a kyselina hyalurónová, ktoré telo vekom stráca. Preto je potrebné ich dopĺňať. Aplikáciou týchto zložiek bude pleť vypnutejšia, zdravšia a sviežejšia. A zdravá pleť vyzerá mladšie.

Typ pleti.

Najčastejšie si však volíme produkty podľa typu našej pleti. Problematická pleť s akném, suchá pokožka či mastná? Každý má problém s niečím iným a na každý problém by sme mali zvoliť vhodný prípravok. Pri dennom a nočnom kréme nie je ťažké vybrať vhodný druh. Otázka nastáva pri výbere ďalších produktov. Zatiaľ čo poslednú dobu sa rozšíril trend pleťových olejov, na pozore by sa mali mať dámy s mastnou a problematickou pleťou. Olej mierne upcháva póry a spôsobí viac škody ako úžitku. Preto je vhodný pre suchú či zmiešanú pleť. Zabúdať by ste nemali na peeling. S tým však opatrne práve pri suchej pokožke. Môže spôsobiť začervenanie a svrbenie. Pre takýto typ pokožky je vhodný peeling s olejovou zložkou, ktorý zároveň hydratuje.

pleťová kozmetika

Či už sa rozhodnete pre sérum, masku, peeling či iný produkt pleťovej kozmetiky, tieto výrobky by mali byť vždy kvalitné a spĺňať všetky kritéria. Zelenú majú aj prírodné výrobky, ktoré majú blahodarný účinok. Pri výbere kvalitnej pleťovej kozmetiky však musíte počítať s väčšou investíciou. Výsledok však uvidíte už po niekoľkých dňoch a nebudete ľutovať.